Categorieën
Projecten

Taal Op Straat

15 april presenteerden deelnemers en singer-songwriters hun werk in het Grand Theatre in Groningen.We luisterden naar gedichten in allerlei talen, nummers gebaseerd op foto’s en teksten van deelnemers en lanceerden de Taal Op Straatkrant en de vernieuwde website.

De Balkonbar zat vol, het was ontroerend, het was feestelijk.

De Taal Op Straatkrant kan je hier downloadennummers,gedichten en interviews kan je beluisteren via de site.
Met dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, Taalhuiscoördinatoren, docenten, singer-songwriters, partners en subsidiegevers.

Categorieën
Projecten

Latour op het wad

Dinsdagavond 24 november sloten we Latour op het Wad feestelijk af met onder andere Pauline Durlacher, die vertelde wat haar opviel bij de inzendingen van de schrijfwedstrijd en Marjoleine de Vos, die namens de jury bekend maakte welke teksten het meest aanspraken en waarom.
Latour op het Wad feliciteert Erik Lumens, die de schrijfwedstrijd wint met zijn tekst ‘Vrachtlijst’; Saskia Kolff-van Es met de tweede plaats voor ‘Goedemorgen Nederland’ en Leonieke Baerwaldt met ‘Phaenomenon’ en Sandra de Jong met ‘Monoloog van een plastic korrel’ met hun gedeelde derde plaats. 

Hier vind je het juryrapport en de winnende teksten; via deze link kun je de uitreiking terugkijken op Youtube.

Idee en samenstelling: Aletta Becker & Tanny Dobbelaar.
Partners: o.a. Stichting Spinozalens, Ambassade van de NoordzeeKenniscentrum Filosofie Rijks Universiteit Groningen, Studium Generale Groningen.

Categorieën
Projecten

Onder de Vulkaan

Onder de vulkaan is een maandelijks terugkerende talkshow over literatuur, wetenschap. Drie gasten, twee presentatoren.

Zie ook: www.onderdevulkaan.nl

Eén thema, twee presentatoren, drie gasten: dat is Onder de vulkaan.
In deze zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar. Onder de vulkaan: de uitbarsting waarop je zat te wachten.

Categorieën
Projecten

Bericht aan de Toekomst

Met een feestelijke presentatie in de bibliotheek van Winsum besloten we 16 oktober het project BERICHT AAN DE TOEKOMST.

Deelnemers lazen hun teksten voor en Pauline Durlacher overhandigde namens Stichting Square Web het eerste exemplaar van het boek, samengesteld uit de teksten en de beelden van de deelnemers, aan Anja Reenders van De Verhalen van Groningen.

Aletta Becker maakte een audiocollage van de teksten en Jantine Koppert maakte een luistermeubel.

Het boek is te te leen en te koop tegen kostprijs (20 euro); luistermeubel en collage zijn op reis langs de bibliotheken van Noord- Groningen:

Winsum:   16 oktober -15 januari 2020
Uithuizen: 16 januari  -15 april
Bedum:      16 april – 15 juli
Leens:        16 juli -15 oktober

Wil je een boek? Stuur een mailtje naar info@squareweb.orgDe audiocollage kun je luisteren via Soundcloud.

Categorieën
Projecten

Dozen

Joke Tjalsma en Dette Glashouwer speelden tijdens Noorderzon 2017 met veel succes de voorstelling DOZEN (25 minuten) van Aletta Becker.

In DOZEN zitten Harriët en Henriëtte, twee dames van zekere leeftijd die een hekel hebben aan hun volledige naam en bij voorkeur als Har & Jet door het leven gaan, elkaar dicht op de huid. Na 20 jaar samen proberen ze elkaar nog steeds te veranderen. 

ontwerp visuals: Jantine Koppert