Categorieën
Projecten

TAAL OP STRAAT

TAAL OP STRAAT nodigt nieuwkomers en andere laaggeletterden in de gemeente Groningen uit om hun taalvaardigheden te ontwikkelen. Uitgangspunt is dat deelnemers foto’s maken van teksten die ze op straat tegenkomen.

In vier workshops van schrijfdocenten in de bibliotheken van Forum Groningen bespreken de deelnemers hun foto’s en schrijven ze er korte teksten over. Foto’s en teksten worden gepubliceerd op deze website en in wijkkranten. Zo ontstaat een beeld van de wijken zoals laaggeletterden die beleven.

Tijdens het project worden er audioportretten van de deelnemers gemaakt. Ook krijgen vijf (nieuwe) Groninger singer-songwriters een opdracht om een nummer te schrijven op basis van de teksten van de deelnemers. Audioportretten en nummers presenteren we in een podcastserie.

Als deelnemers zich beter thuisvoelen in de stad doordat ze de gefotografeerde teksten herkennen, is TAAL OP STRAAT geslaagd. En misschien neuriën ze ook nog een nummer dat door hun teksten is geïnspireerd.